KVK OnderNemerSplein Groningen
Bijeenkomsten, adviesgesprekken met KVK en partners. Of het nu om starten, groeien of stoppen gaat, op het KVK OnderNemerSplein Groningen zet je jouw volgende stap en krijg je antwoord op al je ondernemersvragen.
De voordelen
Regel alles voor je bedrijf op één plek
In het KVK-pand vind je het KVK OnderNemerSplein. Daar kun je jouw bedrijf inschrijven, informatie inwinnen en netwerken met andere ondernemers.
Antwoord op jouw ondernemersvraag
Iedere werkdag ben je met je ondernemersvraag welkom. Tijdens je inschrijving of op afspraak kun je terecht bij een KVK-adviseur of onze partners.
Alle regionale evenementen op een rij
Op het KVK OnderNemerSplein kun je verschillende evenementen bijwonen, die je verder helpen met je bedrijf. Meld je gratis aan.
Delen en leren van andere ondernemers
Delen en leren van andere ondernemers
Boost je kennis met advies en informatie
Deze organisaties zijn partner van het KVK OnderNemerSplein Groningen.
- KVK
- Rijksdienst (RVO)
Spreekuren en afspraken
Inschrijven
Wil je een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv inschrijven? Ga dan naar KVK.nl/inschrijven. Doorloop de stappen en maak een afspraak op een KVK-kantoor om je inschrijving definitief te maken.
Spreekuren
Heb je na inschrijving nog vragen over het ondernemerschap of de volgende stap met jouw bedrijf? Stel deze dan aan een KVK-adviseur. Elke dag tussen 8:30 en 17:00 uur op het Ondernemersplein. Afspraak maken is niet nodig.
Telefonisch contact
Heb je een vraag over groeien, overname of stoppen? Kijk op KVK.nl, filter op onderwerp en vind alle informatie over het onderwerp waar jij meer van wilt weten. Liever persoonlijk contact met een KVK-adviseur? Bel dan 088 - 585 22 22. Het KVK Adviesteam zit op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur klaar om al je vragen te beantwoorden.
BOIP is de officiële instantie voor de registratie van merken, modellen en het vastleggen van een idee. Bied je producten of diensten aan? Wil je een uitgewerkt idee of concept in de markt zetten? Dan kun je jouw creaties beschermen tegen misbruik of namaak door middel van Intellectuele Eigendom (IE). Daarnaast beantwoordt BOIP eerstelijns vragen over octrooien.
Spreekuren
Maak een voor een persoonlijk online gesprek.
Locatie en openingstijden
KVK-kantoor Groningen is te vinden op de Leonard Springerlaan 15, 9727 KB Groningen. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend. Een afspraak is nodig om je bedrijf in te schrijven. Voor het gebouw van KVK kun je parkeren (parkeermeter) of in de naastgelegen parkeergarage van Martiniplaza. Let op: tot eind 2024 zijn er wegwerkzaamheden. Houd rekening met extra reistijd.
Veelgestelde vragen
Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering bijvoorbeeld een bank, crowdfuning of durfkapitaal. Een andere mogelijkheid is een lening via , een onafhankelijke en private kredietverstrekker. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen zij door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000.
Stichting (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Onze adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.
Wil jij zzp’er worden? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. KVK heeft de 7 belangrijkste punten voor je op een rij gezet.
Binnen twee weken na inschrijving bij KVK krijg je een brief van de Belastingdienst. Hierin staat of je ondernemer bent voor de btw en hoe en wanneer je btw-aangifte moet doen. Meestal is dat elk kwartaal. Behalve de btw doe je jaarlijks aangifte over je inkomen: de winst uit je bedrijf. Als je een eenmanszaak, vof of maatschap hebt, dan is de winst van je onderneming belast in box 1. Hierin wordt ook overig inkomen uit werk belast, zoals salaris uit (parttime) loondienst. Heb je een besloten vennootschap (bv)? Dan betaal je vennootschapsbelasting over je winst. Als directeur van de bv betaal je wel inkomstenbelasting over je salaris.
Zelfstandig ondernemers die tijdelijk niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. Deze Bbz-uitkering vult het (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Doe de .
Je kunt een bedrijfsnaam en/of logo beschermen door deze als merk vast te leggen. Een merk is de naam, het logo, de vorm, het beeld of de klank die je gebruikt om je producten of diensten te onderscheiden van die van je concurrent. Door je merk te registreren, krijg je het alleenrecht op het gebruik hiervan voor alle producten en diensten waarvoor je het merkrecht hebt aangevraagd. Meer weten over het registreren van je merk? Kijk op de website van .