KVK-kantoor Amsterdam

Ons kantoor vind je op De Ruijterkade 5 in Amsterdam. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend. Je hebt een afspraak nodig om langs te komen.

Wanneer maak je een afspraak?

Inschrijving voltooien

Voor een eenmanszaak, maatschap, vof of cv. Vul eerst het online inschrijfformulier in.

Nieuwe functionaris of bestuurder inschrijven

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Rechtsvorm wijzigen

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Locatie en openingstijden

KVK-kantoor Amsterdam is te vinden op De Ruijterkade 5, 1013 AA, Amsterdam. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur geopend. Een afspraak is nodig om langs te komen. In het weekend zijn we gesloten. Achter het gebouw is beperkt parkeerruimte bij het kantoor. In de directe omgeving geldt betaald parkeren.

Veelgestelde vragen

Je schrijft je bedrijf in via KVK.nl/inschrijven. Klik op ‘Begin je inschrijving’', kies de juiste rechtsvorm en doorloop de stappen. Vul de (online) formulieren helemaal in. Daarna maak je een afspraak op een KVK-kantoor om de inschrijving definitief te maken. Inschrijven kan bij elk KVK-kantoor in Nederland.

Een afspraak maak je online door in te loggen met DigiD. Je kiest zelf de datum, het tijdstip en de locatie. Je kunt een afspraak maximaal acht weken in de toekomst maken. Je ontvangt per e-mail een bevestiging. Lees en bewaar deze bevestiging goed.  

Je schrijft je bedrijf uit met een formulier van onze website. Kies voor uitschrijven, vul de bedrijfsnaam of het KVK-nummer in en doorloop de stappen. De uitschrijving verstuur je:

  • online: dit is mogelijk voor een eenmanszaak, een rechtspersoon in oprichting of een vestiging van en buitenlandse vennootschap in Nederland
  • per post: voor alle overige rechtsvormen

Wanneer je stopt met je onderneming, moet je een aantal zaken regelen. In het stappenplan bedrijf stoppen en in de informatie over belastingzaken bij opheffen bedrijf lees je handige tips.

Let op: het opheffen en uitschrijven van een onderneming kan gevolgen hebben voor onder andere je bankrekening, financiering, verzekeringen, pensioenfonds en gemeentevergunningen.
Je kunt dan bijvoorbeeld niet meer bij je zakelijke bankrekening. Kijk daarom eerst op de website van deze instanties wat de gevolgen zijn van de stappen die je neemt, voordat je de onderneming bij ons uitschrijft.

Ben je van plan financiële ondersteuning aan te vragen bij je gemeente? Dan kan een voorwaarde zijn dat je nog ingeschreven staat in het Handelsregister. Check ook dit voordat je de onderneming uitschrijft. 

Je moet een wijziging binnen 1 week doorgeven. Is er al meer dan een week voorbij? Geef ook dan je wijziging nog steeds door. Doe je dit niet, dan heeft dit gevolgen voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van je bedrijf. De wijziging geldt pas zodra deze in het Handelsregister staat. Eerder kun je je er niet op beroepen.

Je registreert je bedrijf een week voor of na de start van de bedrijfsactiviteiten. Bereid je inschrijving online voor. Plan vervolgens een afspraak voor de legitimatiecontrole en het afronden van je inschrijving. Je ontvangt daarna meteen je KVK-nummer. Inschrijven kan bij elk KVK-kantoor in Nederland.

Je mag ook eerder bij ons langskomen voor de controle van je vooraf ingevulde gegevens en je legitimatiebewijs. Dit kan tot maximaal drie maanden voor jouw startdatum. In dit geval ontvang je je KVK-nummer in de week van je startdatum per post. Een afspraak kun je maximaal acht weken vooruitplannen.

Je wijzigt het bezoekadres via Mijn KVK. Je logt dan in met DigiD.

Aanvullende bewijsstukken

Is het bezoekadres niet gelijk aan jouw woonadres? Lever dan een van de volgende documenten aan als bewijs dat je dit adres mag gebruiken als bezoekadres voor je onderneming:

  • een kopie van het door beide partijen getekende huur-, koop- of pachtcontract, of
  • een bewijs uit het Kadaster, of
  • een toestemmingsverklaring

Woonadres

Wijzigt je woonadres ook? Geef dit eerst door bij de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente.

Je gebruikt de volgende documenten als geldig legitimatiebewijs:

  • Nederlands of buitenlands paspoort
  • Nederlands rijbewijs of bromfietsrijbewijs (categorie AM)
  • Nederlandse of Europese identiteitskaart (ID-kaart uit een EER-land)
  • Nederlands vreemdelingendocument (verblijfsdocument, Vreemdelingen Identiteitsbewijs Type W en W2 voorheen W-document, geprivilegieerdendocument)
  • Nederlands vreemdelingenpaspoort
  • Nederlands vluchtelingenpaspoort

Let op: het document waarmee je je legitimeert moet geldig zijn. De geldigheidsdatum staat op je legitimatiebewijs. Een noodpaspoort is geen geldig legitimatiebewijs.

Kopie legitimatiebewijs

Als je bij een formulier een kopie van je legitimatiebewijs moet meesturen, kopieer of print de voorkant én achterkant van je legitimatiebewijs. Je mag - voor je privacy – je foto en nationaliteit onleesbaar maken met bijvoorbeeld een sticker of stift. Of gebruik hiervoor de KopieID app van de Rijksoverheid. We hebben je foto en nationaliteit niet nodig voor de beoordeling van je opgave. Andere gegevens zoals bijvoorbeeld het nummer van het paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, mag je niet afschermen. Op rijbewijzen staat geen nationaliteit.

Kopie legitimatiebewijs UBO

Voor het inschrijven van UBO's in het UBO-register moet je ook een kopie-ID in kleur (voor- en achterkant) van de UBO's bijvoegen. Je mag de nationaliteit op de kopie-ID niet doorstrepen. De foto mag je wel onherkenbaar maken. Het nummer van het paspoort, rijbewijs of de identiteitskaart mag je niet afschermen! Print de kopie uit op een A4'tje, of scan het legitimatiebewijs op ware grootte.